• Schweigemarsch

  • Trunir futbolli në Mannheim

    LAJMËRIM: Es-selamu Alejkum, Më datën 24.09.2017, nga ora 9.00 fillon turniri i futbollit i organizuar nga xhamia e Mannheim-it. Ku do të kemi mysafir: RTK

  • Gëzuar Kurban Bajramin

    Esselamu alejkum Të nderuar vëllezër besimtar, Unioni i qendrave Islame Shqiptare në Gjermani i uron të gjithë shqiptarët në Gjermani, në mbarë trojet e tyre

  • Dita 29

    Ajet Kuranor: “Besimtarë janë vetëm ata që i besuan All-llahut, të dërguarit e Tij, e mandej nuk dyshuan dhe për hir të All-llahut luftuan me

Xhamia Drita organizon Kirmes

Selam alejkum Shpresoj qe te jeni sa më mirë familjarisht! Xhamia DRITA Duisburg organizon me rastin e Fiter Bajramit KIRMES nga datë 1-2.07.2017 nga ora 14:00-20:00. Pos ushqimeve tradicionale shqiptare do të ketë edhe program kulturor. Pjesëmarrja juaj FAMILJARISHT na e shton gëzimin e kësaj feste. Me respekt: Kryesia e xhamise DRITA

Read more

Urimi i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare – Gjermani

Gëzuar Fitër Bajramin Esselamu alejkum Të nderuar vëllezër besimtar, Unioni i qendrave Islame Shqiptare në Gjermani i uron të gjithë shqiptarët në Gjermani, në mbarë trojet e tyre etnike, por dhe mbarë myslimanët anembanë botës: “Gëzuar për shumë vjet festën e madhe të Fitër Bajramit!” Myslimanët në mbarë botën, mbyllën agjërimin e muajit të bekuar të Ramazanit, mbyllën muajin e

Read more

Teravija e fundit u fal…

Teravija e fundit u fal… Syfyri i fundit u henger… Edhe pak ore na kane mbetur per t’u ndare me misafirin e nderuar… nuk e dime a do te kemi me nderin ta presim prape… O Ramazan, nuk po te themi lamtumire, por po te themi mirupafshim duke e lutur Allahun e madherishem qe te na e mundesoje te takohemi

Read more

Dita 29

Ajet Kuranor: “Besimtarë janë vetëm ata që i besuan All-llahut, të dërguarit e Tij, e mandej nuk dyshuan dhe për hir të All-llahut luftuan me pasurinë dhe me jetën e tyre. Të tillë janë ata të vërtetit.“ (El-Huxhurat: 15)

Read more

Dita 28

Ajet Kuranor: “O ju njerëz, vërtet Ne ju krijuam juve prej një mashkulli dhe një femre, ju bëmë popuj e fise që të njiheni ndërmjet vete, e s’ka dyshim se te Allahu më i ndershmi ndër ju është ai që më tepër është ruajtur (këqijat), e All-llahu është shumë i dijshëm dhe hollësisht i njohur për çdo gjë.“(El-Huxhurat: 13).

Read more

Dita 27

Ajet Kuranor: „Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në Natën e Kadrit. E ç’të bëri ty të dish se ç’është Nata e Kadrit? Nata e Kadrit është më e rëndësishme se një mijë muaj! Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëjt dhe shpirti (Xhibrili) për secilën çështje. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim

Read more

Dhe vjen fundi i Ramazanit

Dhe vjen fundi i Ramazanit Maratonës së Ramazanit po i vjen fundi. Melekët e Zotit zbritën natën e Kadrit dhe u gëzuan me panoramën që ofronin besimtarët dhe të përmalluarit me Zotin. Xheneti i hapi dyert e tij dhe u zbukurua për banorët e vet. E hapur ishte dhe porta Rejan, për të pritur ata që i rezistuan rrugëtimit të

Read more